Kursanmälan

Bruks och lydnad

Rallylydnad

-->

OBS! Anmälan till valpkurser tas alltid emot och dessa startar när vi fått minst 5 anmälningar.

Alla hundar som går kurs på Stenungsunds BK får ett välkomstpaket från vår sponsor Stora Höga Hund & Katt

Anmälan till kurser gör man genom att fylla i formuläret på vänster sida.

För att få gå en kurs på brukshundklubben krävs det att man är medlem.  Information om medlemsskap hittar ni under Klubbfakta.

Vaccination

Innan du tar med din hund till Brukshundklubben måste den vaccineras enligt SKK bestämmelser.

Deltagande utländska hundar ska vara införda till Sverige i enlighet med svenska
införselbestämmelser för hund avseende rabiesvaccination och avmaskning gentemot
bandmask (echinococcos).

Deltagande hund ska vara vaccinerad mot valpsjuka enligt följande:
• Hund under ett (1) års ålder: vid lägst tio (10) veckors ålder.
• Hund över ett (1) års ålder: Hund ska vara vaccinerad vid lägst tio (10) månaders
ålder. Vaccinationen får inte vara utförd för mer än fyra (4) år sedan.
• Förstagångsvaccination ska vara gjord minst fjorton (14) dagar före prov-, tävlings-
och/eller utställningsdagen.

Vidare rekommenderar SKK att deltagande hundar dessutom är vaccinerade mot parvovirusinfektion och parainfluensa (kennelhosta).

OBS! För att en kurs ska starta krävs minst fem deltagare (anmälan avgörande) och att det finns en tillgänglig instruktör.

Agilitykurser

Klas 0704 - 47 29 94

Nybörjarkurs - 10 ggr 1050 kr, startar v35 2017

För dig som vill börja med agility. Hunden måste vara ett år gammal för att få börja i en agilitykurs.
I agilityn arbetar du med okopplad hund i närvaro av andra hundar. Därför har vi ett krav att du och din hund har god kontakt och att hunden är tillräckligt mogen och tillgänglig.

Måndagar kl. 18:30

Instruktör: Ulrika.

Fortsättningskurs - 8 ggr 800 kr, startar v35 2017

Baskravet är att ni genomgått en nybörjarkurs i agility eller att hunden ”kan” hindren.

Onsdagar kl. 18:30

Instruktör: Jonas

Tävlingskurs - 6 ggr 600kr, startar v35 2017

Kursen bygger på svårare kombinationer och passar både dig som bara vill träna och dig som är inriktad på start i agilitytävling.

Tisdagar kl. 18:30.

Instruktör: Klas.

Rallylydnadskurser

Britt 0303-77 53 35

Nybörjarkurs - 6 ggr, 800 kr, startar våren 2018

För dig som vill prova på och har gått allmänlydnad/grundkurs eller har bra kontakt med din hund.

Tisdagar kl. 18:30

Instruktörer: Ej bestämt.

Fortsättningskurs - 6 ggr 800 kr, startar våren 2018

För dig som gått nybörjarkurs i rallylydnad eller har motsvarande kunskaper.

Tisdagar kl. 18:30

Instruktörer: Ej bestämt.

Tävlingskurs - 800 kr, startar våren 2018.

Alla klasser men i första hand Avancerad o Mästarklass.

Dag och tid ej bestämt.

Instruktör: Ej bestämt.

Hundägarkurser

Gun-Britt Johansson 0708-73 97 93

Valpkurs - 7 ggr  700 kr
Startar löpande när 5 anmält sig.

För dig med valp från 12 veckor.

Vi jobbar med positiv inlärning och med hundens naturliga nyfikenhet för att du ska få en positiv daglig samvaro med din valp. Du får lära dig samarbete, kontakt, koppelträning, inkallning, passivitet, följsamhet, sitt, ligg och skogsspår.

Lördagar kl 10.00

Instruktör: Gun-Britt Johansson

Temautbildning - 3ggr - 500 kr
Startar löpande när 5 anmält sig.

1. Gå fint i koppel
Vi tränar på att din hund ska förstå och vilja gå fint i koppel.

2. Möte med andra hundar
Hunden är en spegel av oss själva sägs det. Vi börjar med att ändra våra egna tankar just i hundmöte. Positivt och med nyfikenhet tränar vi på olika sätt planerade hundmöten.

3. Inkallning
Varför kommer inte hunden när jag ropar?? Vi går igenom olika orsaker som kan finnas bakom eventuella inkallningsproblem och vilka naturliga behov som finna hos hunden som kan påverka träningen. Vi tränar på att öka kontakten, störningar, skvallerträning i olika steg och på att inkallningssignalen ska bli oslagbar.

Onsdagar kl 12.00

Instruktör: Ann Gustafsson

Allmänlydnadskurs – 8 ggr 800 kr
Startar tisdag 22 augusti kl 18.00

För dig med hund från 6 månader.

Samma upplägg som på valpkursen, men nu lägger vi till några moment och avslutar med Allmänlydnadspasset där ingår bl.a. Inkallning med och utan störning, Möte med hundar på naturstig, Stoppkommando, Nosaktivitet, Hantering / Visitation.

Tisdagar kl 18.00

Instruktör: Ove Roos

Grundkurs – 6 ggr 1050 kr

Startar onsdag 23 augusti kl 18.00

För dig med hund som är äldre än 10 månader

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta på att ha ett bra samarbete med din hund i vardagen.

Vi fokuserar på relation, alltså samarbetet mellan hund och förare. Vi tränar på att hunden ska vilja gå fint i koppel. Kontaktövningar. Inte skälla eller rusa mot tex.andra hundar. Hantering och passivitetsövningar. Sitt,ligg,stanna och självklart inkallning. Vi förstärker alla övningar med positiv belöning o jobbar med hundens naturliga vilja o nyfikenhet.

Onsdagar kl 18.00

Instruktör: Ann Gustafsson

Fortsättningskurs - 8 ggr 1050 kr

Kursen riktar sej till dej som vill ha en bra och fungerande vardagslydnad, även till dej som inte har men som vill ut o tävla.

Med individuellt anpassad träning utgår vi ifrån varje enskilt ekipages nuvarande status.

Med positiv inlärning tränar vi på samarbete,inkallning, vardagsfot, belöning, kontakt,följsamhet,sitt,ligg, stanna,

hopp över hinder,apportering o uppletande.

Onsdagar kl 18.30

Instruktör: Ej bestämt.

Tävlingskurs 8 ggr - 800 kr

Startar onsdag 23 augusti kl 18.30

För dig som vill börja eller har tävlat i lydnad.

Onsdagar kl 18.30

Instruktör: Owe Roos

Spårkurs (för nybörjare)- 5 ggr 500 kr

Kursen riktar sig till er som inte gått en spårkurs tidigare och kommer att gå på helgdagar. Dagar och tider ej bestämt i nuläget.

För frågor, kontakta Gun-Britt på 0708-73 97 93.

Instruktör: Carina Alnegren