Kursanmälan

Agility

Bruks och lydnad

Rallylydnad

OBS! Anmälan till valpkurser tas alltid emot och dessa startar när vi fått minst 5 anmälningar.

Alla hundar som går kurs på Stenungsunds BK får ett välkomstpaket från vår sponsor Stora Höga Hund & Katt

Anmälan till kurser gör man genom att fylla i formuläret på vänster sida.

För att få gå en kurs på brukshundklubben krävs det att man är medlem.  Information om medlemsskap hittar ni under Klubbfakta.

Vaccination

Innan du tar med din hund till Brukshundklubben måste den vaccineras enligt SKK bestämmelser.

Deltagande utländska hundar ska vara införda till Sverige i enlighet med svenska
införselbestämmelser för hund avseende rabiesvaccination och avmaskning gentemot
bandmask (echinococcos).

Deltagande hund ska vara vaccinerad mot valpsjuka enligt följande:
• Hund under ett (1) års ålder: vid lägst tio (10) veckors ålder.
• Hund över ett (1) års ålder: Hund ska vara vaccinerad vid lägst tio (10) månaders
ålder. Vaccinationen får inte vara utförd för mer än fyra (4) år sedan.
• Förstagångsvaccination ska vara gjord minst fjorton (14) dagar före prov-, tävlings-
och/eller utställningsdagen.

Vidare rekommenderar SKK att deltagande hundar dessutom är vaccinerade mot parvovirusinfektion och parainfluensa (kennelhosta).

OBS! För att en kurs ska starta krävs minst fem deltagare och att det finns en tillgänglig instruktör.

Agilitykurser

Klas 0303-88 907

Nybörjarkurs - 10 ggr 1050 kr (litteratur ingår), startar v34 2014

För dig som vill börja med agility. Hunden måste vara ett år gammal för att få börja i en agilitykurs.
I agilityn arbetar du med okopplad hund i närvaro av andra hundar. Därför har vi ett krav att du och din hund har god kontakt och att hunden är tillräckligt mogen och tillgänglig.

Söndagar kl. 16:00

Instruktör: Victoria Muthwill

Fortsättningskurs - 8 ggr 800 kr, startar v34 2014

För dig som genomgått nybörjarkurs i agility eller att hunden ”kan” hindren.

Måndagar kl. 18:30

Instruktör: Ulrika Petterson

Tävlingskurs - 6 ggr 600kr, Kursen inställd HT 2014 pga att ingen instruktör finns tillgänglig, nästa kurs planerad VT 2015

Kursen bygger på svårare kombinationer och passar både dig som bara vill träna och dig som är inriktad på start i agilitytävling.

Rallylydnadskurser

Britt 0303-77 53 35

Nybörjarkurs - 8 ggr 800 kr,  startar v35 2014

För dig som vill prova på och har gått allmänlydnad/grundkurs eller har bra kontakt med din hund.

Tisdagar kl. 18:30

Fortsättningskurs - 8 ggr 800 kr, startar v35 2014

För dig som gått nybörjarkurs i rallylydnad eller har motsvarande kunskaper.
Tisdagar kl. 18:30

Tävlingsförberedande kurs - 6 ggr 600 kr, startar om intresse finns

För dig som gått nybörjarkurs eller fortsättningskurs. Målet med kursen är att man skall kunna tävla och vi kommer att åka på en tävling tillsammans.

Hundägarkurser

Gun-Britt Johansson 0708-73 97 93 eller 0303-524 52

Valpkurs - 7 ggr  650kr (litteratur ingår)
Kursen startar när 5 st anmält sig!

För dig med valp från 12 veckor.

Vi jobbar med positiv inlärning och med hundens naturliga nyfikenhet för att du ska få en positiv daglig samvaro med din valp. Du får lära dig samarbete, kontakt, koppelträning, inkallning, passivitet, följsamhet, sitt, ligg och skogsspår.

Torsdagar kl 11.00

Instruktör: Ann Gustavsson

Valpkurs - 7 ggr  650kr (litteratur ingår)
Startar söndagen den 28 september

För dig med valp från 12 veckor.

Söndagar kl 12.00

Instruktör: Gun-Britt Johansson

Allmänlydnadskurs – 8 ggr 800 kr

Kursen startar 24 augusti, om minst 5 st anmält sig

För dig med hund från 6 månader.

Samma upplägg som på valpkursen, men nu lägger vi till några moment och avslutar med Allmänlydnadspasset där ingår bl.a. Inkallning med och utan störning, Möte med hundar på naturstig, Stoppkommando, Nosaktivitet, Hantering / Visitation.

Söndagar kl 10.00

Instruktör: Lisbeth Zetterberg

Grundkurs – 8 ggr 1050 kr (litteratur ingår)

Kursen startar 20 augusti

För dig med hund som är äldre än 10 månader

Vi kommer att gå igenom följande; linförighet, hunden skall läras gå fint i kopplet med hjälp av lek som belöning, kontaktövningar, relation, ledarskap, praktisk positiv träning.

Ingår även moment såsom sitt och sitt kvar, ligg och ligg kvar, stanna på avstånd.

Onsdagar kl 18.00

Instruktör: Ann Gustavsson

Tävlingslydnad – 8 ggr 1050 kr (litteratur ingår)

Kursen startar 20 augusti

För hund som gått grundkurs, och till för dig som vill börja tävla med din hund.

Målet med kursen är att man efter genomförd utbildning skall kunna tävla, och att vi åker på en tävling tillsammans.

Onsdagar kl 18.30

Instruktör: Owe Roos

Fortsättningskurs - 8 ggr 1050 kr (litteratur ingår)

Kursen startar 18 augusti

Kursen riktar sej till dej som vill ha en bra och fungerande vardagslydnad, även till dej som inte har men som vill ut o tävla.

Med individuellt anpassad träning utgår vi ifrån varje enskilt ekipages nuvarande status.

Med positiv inlärning tränar vi på samarbete,inkallning, vardagsfot, belöning, kontakt,följsamhet,sitt,ligg, stanna,

hopp över hinder,apportering o uppletande.

Måndagar kl 18.00

Spårkurs- 5 ggr 500 kr